با نوی کنگی

زنان -فرهنگی - اجتماعی - بهداشت روانی کودک و...

با نوی کنگی

زنان -فرهنگی - اجتماعی - بهداشت روانی کودک و...

تساوی حقوق زنان

ارزش وجودی زنان خانه دار در اعصار قدیم و جدید

زنان در اعصار قدیم وجدید در جامعه در وهله اول به شغل خانه داری مشغول بوده و هستند  اما چرا به این شغل ، با وجود سختی زیاد و        پردردسر بودن آن هیچ ارزش قانونی نمی دهند .                          

آیا مردان بدون زنان می توانند به فعالیت اجتماعی بپردازند ؟

آیا مردانی که در گذشته به سفرهای طولانی می رفتند اگر نگهبانی قابل و کاردان ومدبر نداشتند می توانستند با آرامش خاطر و بدون هیچگونه دغدغه ای به کار خود مشغول باشند .

همان اندازه که مرد در بیرون از خانه کار می کند و زحمت می کشد ووقت صرف می کند ، وقت و ا نرژی زن هم در خانه صرف فعا لیتهای روز مره که خالی از زحمت هم نیست می شود . اما برای کار و و قت از داده ی مردها در بیرون ارزش و بهایی می دهند در صورتی که برای وقت وانرژی از داده ی زنان هیچ ارزش و بهایی قائل نیستند واین در حالی است که اگر زنان در خانه نباشند مردها هم نمی توانند با آرامش خاطربه فعالیت در بیرون بپردازند .

در بعضی موارد هم کارهایی هست که در تخصص زنان می باشد و مردان از انجام آن ضعیف یا عاجزند و یا برعکس، که این نتیجه ضعف یا ناتوانی طر ف دیگر نمی باشد .

مثلا زنان در امور خانه داری تخصص کامل دارند یا یک مرد هیچ وقت نمی تواند بزاید یا مردها در امور بیرون از منزل تخصص بیشتری دارند که امروزه دیگر زنان ضمن انجام کار خانه داری  پابه پای مردان به کار های بیرون هم می پردازند یا مثال بارز دیگر ، اگر مردی زنش را از دست بدهد در حالی که دارای فرزند متعدد و قد و نیم قد هم باشد نمی تواند هم در بیرون مشغول کار باشد وهم به کار خانه داری و تربیت فرزندان به نحو احسنت بپردازد برای به انجام رساندن یکی باید آن دیگری را رها سازد . در صورتی که یک خانم اگر همسرش را از دست بد هد هردو مسؤلیت را با هم می تواند انجام بدهد هر چند که زندگی سخت وپر مشقتی خواهد داشت . پس نتیجه می گیریم که زنان در توانایی های خود نیز از مردان کمتر نیستند ، وهر گونه ضعفی که در گذشته نشان داده شده تنها در اثر فقدان تعلیم و تربیت و نیز عدم امکانات بوده است.

برخی برخی معترضند که زن به اندازه مرد قابلیت ندارد و در خلقت ضعیف و ناقص آفریده شده است . این وهم صرف است . تفاوت در قابلیت بین زن و مرد تماما منبعث از فرصتها و تعلیم و تربیت است .پیشتر زن از حق و امتیاز پیشرفت مساوی محروم بود اگر فرصت مساوی به او اعطا می شد ، شکی نیست که هم تراز مرد می گشت . خلاصه، مقصود این است که اگر زن کاملا تعلیم بیند و حقوقش اعطا گردد ، استعداد موفقیت های بدیع یابد و با مرد برابر شود .زن معین مرد است ، مکمل وشریک زندگی اوست . هردو انسانند ؛ هردو موهوب به استعداد وهوشند و مظهر فضائل عالم انسانی . در جمیع قوا و وظایف ا نسانی شریک ومساویند . در حال حاضر در میدان فعا لیت بشری به علت عدم تعلیم وتربیت ، وفقدان فرصت، زن امتیازات ذاتی خود را ظاهر نمی سازد .  بلا تردید تعلیم او را با مرد در حد مساوی قرار خواهد داد . تجربه ثابت کرده که زن از بعضی  لحاظ برای نوع بشر از اهمیت بیشتری برخوردار است . اومسئو لیت سنگین تری دارد وکار بیشتری انجام می دهد.... زن بیش از مرد از شهامت اخلاقی برخوردار است ؛ اواز مواهب خاصی نیز بهره مند است که اورا قادر می سازد در لحطات خطر و بحران بر اوضاع مسلط شود . و احساسات زنها بیشتر است ورقت قلب زنها بیشتر از مرد هاست . .  پس می توان نتیجه گرفت  که زنان ومردان در تمام امورات زندگی مکمل یکدیگرند و هر کدام بنا به تخصص خود کار را ارائه می دهند هرگز نباید آن یکی را برتر از دیگری برشمرد چون اگر وجود یکی را در زندگی نادیده بگیریم آن دیگری هم در زندگی دچار مشکل خواهد شد. وهرکدام در ساختن زندگی بهتر سهمی به سزا دارد . اگر ازروی تعقل وانصاف وبدون تعصب جنسیتی  بنگریم می بینیم که تساوی حقوق زنان یک امر عجیبی نیست بلکه یک واقعیت است ووحدت زن ومرد باهم مانند دو بال برای پرواز است ، و تا دو بال مساوی نگردد مرغ پرواز ننماید و یا اگر یک بال ضعیف باشد پرواز ممکن نیست .

چنانچه اگر ما بخواهیم شغل خانه داری را تفکیک کنیم به چندین شغل بر می خوریم .زن در خانه به آشپزی ، بچه داری ، تمیز کاری منزل ، لباس شویی و خیلی از کارهای ریز و درشت دیگر می پردازد ضمن اینکه مادری مهربان و همسری دلسوز هم می باشد. آیا می توان برای همه ی  این کارها حق وحقوق شایسته ای تعیین کرد !؟

سؤالی از ناخدایان  لنج ها می پرسم ، شما برای لنج تان چند نفر جاشو و با چه سمت هایی تعیین می کنید ؟ حال اگرخانه را به لنج تشبیه کنید می توانید تصور کنید که یک زن در خانه چطور چندین مسؤلیت را به نحو احسنت انجام می دهد .حال خودتان قضاوت کنید که حق و حقوق وتوانایی این زن در چه حد است ؟

من همه این مثال ها را زدم که بگویم حق وحقوق و وجود زن را در جامعه نادیده نگیرید، جایگاه زن را تحقیر نکنید. " چون از دامن زن مرد به معراج می رود " اگرمرد یک موجود کامل بود خدا حوا را نمی آفرید . اینقدرضعف اراده مردانی که به گناه کشیده می شوند را به گردن زنان نیندازید . چون خداوند انسان را موجودی متفکر و صاحب اراده ومسؤل اعمال  خویش آفریده وهرگز نباید اشتباهات ویا ضعف خود را گردن دیگری ا نداخت . بنا براین " مادام که زنان از حصول امکانات عالیه خود محروم باشند ، مردان هم قادر به وصول به عظمتی که ممکن است متعلق به آنها باشد نخواهند رسید ."

 

 

 

 

نظرات 5 + ارسال نظر
خلفان دوشنبه 15 بهمن 1386 ساعت 01:08 http://khalfan.parsiblog.com

سلام علیکم .مطلب جالبی بود ،کاش همه اصل تساوی همراه با تباین و تخصص را درک می کردند.
موفق باشید.

سلام بر شما برادر فرهیخته کنگی
همینکه تعدادی افراد فرهیخته ای چون شما آن را درک کنند کلی ارزش دارد
با تشکر از حضورتان وبا آرزوی موفقیت متقابل .

پیام بزرگمهر دوشنبه 15 بهمن 1386 ساعت 02:03 http://www.payam-bozorgmehr.blogsky.com

سلام و عرض ادب
حقوق چیزی است که بنا به فرهنگ و استعداد هر فرد و یا جامعه باید به آن تعلق بگیرد..برای شناخت حقوق خود ابتدا باید استعداد ها را شناخت..سپس آن را به اثبات رساند..و بعد آن را ستاند...از نظر فیزیولوژیکی مذکر و مونث دارای تفاوتهایی می باشند .. که بر ساس آن تفاتها استعدادات نیز متفاوت است..پس طبعا حقوق آنها نیز نباید متشابه باشد...عدم تشابه دلیل بر عدم تساوی نیست.تعلق حقوق هر کس بر اساس ظرفیتهای اوست...بالطبع ظرفیت انسانها اعم از مرد و زن بسار بالاتر از خانه داری می باشد..ولاکن بر اساس نیاز اجتماع عرف بر خانه نشین شدن زنان حکم داده...زنان ثابت کرده اند خارج از خانه نیز از کارایی بسیار بالایی همچون مردان برخوردارند(البته نه همیشه و نه در کشور ما)...
تاکید شما بر فضیلت خانه داری شاید از دیددگاهی به زیان جامعه زنان باشد..زنان برای خانه داری آفریده نشده اند..هر چند خود بنا به ضرورت زندگی اجتماعی این شغل سخت را پذیرفته اند..با پیشرفت علم و تکنولوژی . امنیت اجتماعی دیگر کارهای خانه بسیار آسانتر گردیده و این خود زمینه را برای فعالیتهای خارج از خانه هموار می کند..
البته باید جانب انصاف را رعایت کرد...در بسیای از جهات مردان از قابلیتهای بیشتری نسبت به زنان برخوردارند که برتر بودن جایگاه اجتماعی فعلی مردان نسبت به زنان گواه این ادعاست ولی استعداد و پتانسیلهای زنان را نفی نمی کند...و مهمترین سخن اینکه: زنان زمانی می توانند جایگاه اجتماعی خود را بالاتر ببرند که از نظر اقتصادی مستقل تر شده و نیاز کمتری به مردان داشته باشند...همیشه نیاز است که انسانها را در بند کرده و ضعیف می کند...
راستی یک گله!!چرا کامنت قبلی ام را تایید نفرمودید؟؟
در پناه حق باشید

سلام بر شما برادر بزرگوار
من فکر می کنم شغل خانه داری در طول ایام بنا به گفته شما که (عرف بر خانه نشین شدن زنان حکم داده... ) به زنان تحمیل شده باشد .
وچه بسا که همین خانه نشین کردن زنان با عث کور شدن استعداد ها ووابسته شدن زنان و سلب استقلال مالی از آنان شده .
حق با شما است (همیشه نیاز است که انسانها را در بند کرده و ضعیف می کند...) اما آیا این نیاز ریشه در فرهنگ مرد سالاری و زیر پا گذاشتن حق و حقوق زنان ندارد ؟
وقتی زنان را در طول تاریخ محکوم به خانه نشینی کنند وفرهنگ جامعه به او اجازه شکوفایی استعدادش را ندهد و فرصتها را از او بگیرد ، چگونه و چطور می تواند استعداد بالقوه او رشد کند که بتواند به اسقلال مالی دست یا بند و از نظر اقتصادی بی نیاز گردد .در حالی که شاید استعدادش را داشته باشد اما شرایط و محیط و فرهنگ مانع راهش باشد . چنانچه که در عصر حاضر شاهد شکوفایی استعدادهای نهفته وقابلیت های زنان در عرصه های مختلف اجتماع هستیم .
با تشکراز حضورتان و اظهارنظر .

امید وارم عذر مرا به خاطر دیر جواب دادن به کامنت قبلیتان را پذیرفته باشید .در پست قبل توضیح داده بودم. به امید حضوری دوباره .

مهرگان سه‌شنبه 16 بهمن 1386 ساعت 13:51 http://bandarmehr.blogfa.com

سلام
خسته نباشید. تلاشهای شما قابل تقدیره
مسائل زیادی را مطرح کردی . روی هر کدومش میشه کلی بحث کرد .
1- یه ضرب المثل انگلیسی میگه : کار مرد در بیرون از خانه از صبح تا شب است ولی کار زن در خانه پایان ندارد. که صد البته انجام امور خانه و پخت وپز و... وظیفه زن نیست بلکه لطف زن است نسبت به خانواده ! به اون نشون که در شرع اسلام برای زن جهت انجام این امور اجرت المثل در نظر گرفته شده است . (که در عرف جامعه ما «نه شرع» پرداختش به بعد از طلاق موکول میشه !)
2- اساسا ساختار وجودی زن و مرد (روحی و جسمی) متفاوت از هم است . زن وظیفه مادری و همسری را به دوش میکشد و احساسات و مهر و عطوفت لازمه آن است و ضعف محسوب نمی شود کما اینکه اغلب مردان به اشتباه احساسی بودن زن را نقص و ضعف تلقی می کنند. در مقابل هم مردان باید قوی و خشن باشند بی خودی که بهشون نمیگن سرپرست خانواده!( هر چنداین مورد هم دلیلی بر برتریشون نسبت به زن نیست)

شما فرمودید که : تفاوت قابلیت ها در زن و مرد برمی گرده به فرصت های پیش روی آنها .
به نظر من علاوه بر فرصتها و آموزشها نباید تفاوت ساختاری آنها را نادیده گرفت .
از حسن نظر شما آگاهم ولی به نظر من تشریح کردن قابلیت های زن در امور خانه و منزل کم لطفیه .
زنان امروز ما با همه محدودیت ها و کم لطفی ها (علی رغم شعار های عوام فریب آزادی و برابری)قابلیت هاشونو در تمام عرصه ها به رخ کشیدن .
اسلام زن را از منجلابی که در آن دست و پا میزد بیرون کشید و بهش شخصیت داد اما متاسفانه در طول تاریخ اسلام باز هم شاهد انحرافات و کوتاه فکری حکومت های اسلامی بودیم وگرنه چرا این تفکر غلط در ذهن اغلب مردان است : حوا آدم را وسوسه کرد .... و هزاران انحرافات فکری دیگر که کاملا برخلاف نص صریح قرآن است . به قول امام خمینی : از دامن زن مرد به معراج میرود.

راستی من با یه وبلاگ جالب آشنا شدم . همه مطالبشو دقیق نخوندم ولی جالبه . آدرسشhttp://odo.parsiblog.com/

سلام برخواهر هم استانی خوش فکر و ...
خوشحالم از اینکه با اظهار نظر و عقایدتان مطلب مرا کاملتر نموده اید ونظر خود را به عنوان یک زن اعلام نمودید
در مورد آن قسمت از نظرتون ( به نظر من تشریح کردن قابلیت های زن در امور خانه و منزل کم لطفیه . )قبول دارم حق با شماست .اما من هدفم ارج نهادن به شغل پر مشقت و بدون و قفه خانه داری وحق وحقوق زنان
علی الخصوص زنان خانه دار بود . وگرنه امروزه همه شاهد فعالیت ها و موفقیت ها و قابلیتهای زنان در عرصه ها و امورات مختلف هستیم واین مسئله برهمگان روشن و پر واضح است . با تشکر از نکته بینی شما ، همچنین آدرسی که داده بودید حتما در اولین فرصت به آن سر خواهم زد. همواره منتظر نظرات وعقاید گرانمایه تان می باشم.
موفق و پیروز باشید .

پدربزرگ جمعه 19 بهمن 1386 ساعت 02:37

سلام
متاسفانه قانون همیشه به نفع مردهاست چون قوانین را مردها نوشتن تمام حاکمان و پیامبران مرد بودنند ...

وبلاگت بسیارجالب ومفید بود شما هم به ما سربزنید اگر برایتان ممکن میباشد وبلاگهای من را در لینکستان خود قرار دهید تا زیر سایه شما نسیمی به ما بوزد و بازدیدکنندگان شما گوشه چشمی به وبلاگ ما داشته باشند پیروز باشید به امید روزی که وبلاگهای من باعث شادی و امید شما دوست عزیز شود=>
http://www.iranmaxim.blogsky.com
ثبت نام در جایزه 800 دلاری و 3000 دلاری
http://www.clickwoman.blogsky.com
زنان کلیکی
http://www.mamno-13.blogsky.com
ورود 13- ممنوع

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد